TSV Gel resorbabil termosensibil

TSV005S

Gel resorbabil termosensibil pentru stabilizarea grefelor osoase

230,23 lei
cu TVA

Caracteristici:

- Scopul acestui produs este sa asigure stabilitate mecanica substitutelor osoase si membranelor.

- Osteobiol TSV Gel este sterilizat cu radiatii Gamma si e radiotransparent.

- Contine gel de colagen heterolog tip I si III, cu acizi grasi poli-nesaturati diluati in solutie apoasa, ce contine un copolimer sintetic biocompatibil, care asigura Osteobiol TSV Gel proprietati termo-reversibile si termo-gelificante.

- La temperaturi scazute (+4C) gelul este relativ fluid si usor de amestecat si manipulat cu grefa, dar devine mult mai vascos cand ajunge in situs si atinge temperatura corpului uman.

video-tsv-gel.JPG

biopsie-tsv.png

Biopsie partiala, care arata osul nou format in jurul unei particule de Osteobiol Gen-Os amestecata cu Osteobiol TSV Gel, la doua saptamani dupa grefare, la iepure. Hematoxilina-eozina.

Sursa: Prof. Ulf Nannmark, Universitatea din Göteborg, Suedia

grafic-tsv.jpg

Graficul arata efectul schimbarii temperaturii la 3 mostre de Osteobiol TSV Gel. Pe masura ce temperatura creste de la 0C (1C/min), vascozitatea gelului atinge minimul la 4C. Dupa aceea creste rapid pana cand se stabilizeaza la 13C. La temperatura camerei si a corpului uman Osteobiol TSV Gel este ca un gel. Nu se intareste, dar isi pastreaza o consistenta moale, care permite amestecul cu granulele Gen-Os. Datorita proprietatilor hidrofile a Gen-Os, amestecul devine un conglomerate lipicios si stabil, care poate fi plasat cu usurinta in defectul osos. Osteobiol TSV Gel este biocompatibil si se resoarbe rapid.

Manipulare:

Osteobiol TSV Gel trebuie refrigerat pentru cel putin 20 de minute la +4C inainte de folosire, pentru a atinge faza de vascozitate scazuta (LV), care simplifica amestecul cu Osteobiol Gen-Os sau aplicarea pe membranele Osteobiol. Va rezulta un amestec lipicios usor de pozitionat si foarte stabil odata ce este plasat in situs.

Osteobiol TSV Gel poate fi de asemenea aplicat pe suprafata rugoasa a membranei Osteobiol Evolution pentru a o stabiliza in timpul acoperirii grefei si suturarii.

amestec-gel-tsv.jpg

Prezentare generala a indicatiilor clinice: Osteobiol TSV Gel poate fi utilizat in procedurile GBR impreuna cu substitutele osoase si membranele Osteobiol pentru a creste stabilitatea grefei. Vascozitatea atinsa de Osteobiol TSV Gel la temperatura corpului uman imbunatateste semnificativ stabilitatea granulelor Gen-Os si este un beneficiu in cazurile cu suport osos putin in jurul defectului (de exemplu: augmentare laterala, alveolele fara perete vestibular, dehiscente si defecte parodontale de unul sau doi pereti).

In plus vascozitatea a Osteobiol TSV Gel creste stabilitatea si manipularea membranelor Evolution, mai ales in faza delicata de inchidere a lamboului. Osteobiol TSV Gel poate fi de asemenea utilizat ca agent de cicatrizare pentru tratamentul leziunilor cutanate si mucozale.

REGENERARE ALVEOLARA.png

Compozitie

Gel de colagen heterolog tip I si III

Copolimer sintetic biocompatibil termogelificant

Forma fizica

Faza de vascozitate scazuta (LV) sub 8C

Vascozitate de gel la 13C

Mod de prezentare: seringa: 0.5 cc

Se foloseste impreuna cu granule Osteobiol Gen-Os 0.5 g, 1.0 g

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.