Gen-Os - 1g granulatie mare

Granule de os natural, deantigenat, natural colagenat

Preţ de la 485 lei / flacon

Website în lucru! Preţuri informative!

 

Este o soluţie naturală, prezentând structuri intime identice osului uman (matrice, porozitate) precum şi un mare potenţial osteoconductiv şi osteoinductiv. Este perfect biocompatibil şi biodegradabil, caracteristici recunoscute de testele in-vivo. Dotat cu o mare capacitate higroscopică, poate funcţiona cu rol de carrier, pentru un număr de substanţe farmaceutice.
Este în totalitate resorbabil, constituind un suport pentru neoformare osoasă, menţinându-se însă constantă forma şi volumul iniţial (datorită osteoconductivităţii); în plus, datorită gradului mare de puritate şi a colagenului, produsul favorizează formarea cheagului fibrino-hematic şi pătrunderea ulterioară a celulelor reparatoare şi regenerative (datorită osteoinducţiei), cu "resitutio ad integrum" a defectului osos.
Prin tehnologia specială de obţinere, granulele Tecnoss capătă caracteristici unice, care le diferenţiază de alte produse similare. Este parţial demineralizat şi cu un procent mărit de colagen. Fiind parţial demineralizat, favorizează acţiunea proteinelor osteoinductive (Bone Morphogenetic Proteins), pe care calciul le inhibă; conţinutul mărit de colagen potenţează acţiunea fibrinei şi favorizează prin chemotactism, migrarea şi proliferarea celulară, atât a celulelor osoase cât şi a celor endoteliale, cu formarea de vase de neoformatie grăbind astfel procesele de reparaţie şi de neo-osteogeneză.

gen_os_microscop_1.jpg

gen_os_microscop_2.jpg

Aplicatii clinice
Chirurgie maxilo-facială: adiţie osoasă după extracţii, rezecţii apicale, chisturi odonotogene, creste despicate.
Parodontologie: pungi parodontale, adiţii în zone de expunere a furcaţiilor
Implantologie: umplere alveolară optimă în implantări post-extracţionale imediate, în care facilitează stabilitatea primară; tratamentul dehiscenţelor şi a periimplantitelor

Mod de utilizare
Materialul Gen-Os trebuie intotdeauna hidratat si amestecat cu cateva picaturi de ser fiziologic steril, pentru a activa matricea de colagen si pentru a-i mari proprietatile adezive; de asemenea, mixarea se poate realiza si cu Gel 0 (Osteobiol) sau cu picaturi din sangele pacientului. Daca este necesar, produsul se poate hidrata cu medicamentul corespunzator tipului de interventie; mixtura astfel obtinuta se depune cu o spatula sau cu o seringa pentru biomateriale.

gen_os_manevrabilitate.jpg

Compozitie
Gen-os este un amestec de 25% os cortical şi 75% spongios, favorabil în marea majoritate a cazurilor clinice

Proprietati fizice:
GRANULOMETRIE: MARE între 1 - 2 mm. Produsul este uşor radio-opac.
TIMP DE RESORBŢIE: în medie 4 luni
AMBALAREA: flacoane sterile de unică folosinţă
STERILIZARE: raze gamma
EFECTE SECUNDARE: niciunul cunoscut

Avantaje suplimentare

Dupa hidratarea cu solutie salina sterila, biomaterialul Gen-Os isi mareste cu 50% volumul: in urma hidratarii, colagenul din fiecare granula creste in mod vizibil proprietatile adezive ale materialului.

gen_os_hidratare.jpg

Puteti vedea aici titlurile unor articole publicate de specialisti in reviste stiintifice din toata lumea, ce au ca obiect materialele OsteoBiol si rezultatele utilizarii acestei tehnologii inovatoare.

Vezi toate produsele din aceeaşi subcategorie (45)