K3XF

Noua generatie de ace Ni-Ti, mai rezistente si mai flexibile

Preţ de la 234 lei / cutie

Website în lucru! Preţuri informative!

 

K3XF - toate proprietatile acelor K3. Si chiar mai mult!

K3™XF ofera medicului aceeasi siguranta si proprietatea acelor K3 de a realiza o rotatie centrata, la care se adauga cresterea nivelului de flexibilitate si de rezistenta la uzura ciclica pe care o asigura tehnologia R-PhaseTM.
K3XF reprezinta noutatea in siguranta, flexibilitate si control pentru cei ce utilizeaza acele rotative si doresc un ac mai puternic si mai flexibil.

k3_sectiune_transversala.jpg

Spire cu pas variabil
Odata ce instrumentul a inceput sa taie in dentina, detritusul trebuie indepartat. Astfel se poate taia in continuare in dentina. Compresia apare cand detritusul este prins intre peretii canalului si spirele instrumentului. Retineti ca atunci cand acul se roteste in canal, mai mult detritus se aduna in zona coronara a instrumentului. Daca nu mai este spatiu pentru a canaliza detritusul, instrumentul se blocheaza. Detritusul dentinar generat de K3 sunt indepartate usor din zona de lucru datorita spirelor cu design variabil. Pe scurt, inclinatia spirelor creste de la varf catre maner.

Zona periferica radiala de suport lata
Cel mai bun mod de a explica aceasta caracteristica este prin suportul lamei.
Rezistenta, la majoritatea acelor, este data de masa materialului aflat in zona centrala a axului instrumentului si nu de zona radiala periferica, de langa lama spirei.
Pentru a rezista la fortele de torsiune, un ac endodontic ar trebui sa aiba suficienta rezistenta periferica.
Suportul lamei (zona care sustine lama spirei) este un element critic in designul instrumentului. Cu cat acest suport este mai mic (mai putin material in spatele lamei) cu atat este instrumentul mai putin rezistent la forte de torsiune. De exemplu, acul Profile nu are o masa periferica maximizata. Rezistenta periferica superioara a acului K3 este obtinuta prin cresterea masei din spatele lamelor. Pentru a reduce frictiunea dintre ac si peretii canalului radicular, K3 are totusi un perimetru radial redus (zona de contact intre ac si peretii canalului). Masa periferica crescuta a acului K3 previne propagarea fisurilor si reduce sansa ruperii sau deformarii cauzate de fortele de torsiune.

k3-zona_periferica_radiala.jpg

Mai putina frictiune, mai mult suport
Rezistenta data de frictiune a acului este proportionala cu suprafata zonei radiale periferice care intra in contact cu peretii canalului radicular. O zona periferica lata, fara descarcare, ar cauza o frictiune mai mare. K3 are un design semnificativ mai sofisticat. Zonele periferice de descarcare, pe langa reducerea frictiunii, mai au si un alt rol. Multe ace nu au niciun control asupra adancimii de taiere a spirelor in dentina. Cu cat se impinge mai puternic spre apex, cu atat lamele vor taia mai adanc. Zona periferica de descarcare a acului K3 ajuta la controlarea adancimii taieturii. Aceasta protejeaza acul de supra-taiere si separare (rupere).

k3_suport_vs_frictiune.jpg

Maner Axxess
In endodontie, cele mai importante lucruri sunt: accesul, accesul, accesul. Manerul acului K3 faciliteaza utilizatorului accesul in regiunea posterioara a cavitatii bucale. Acele K3 sunt cu 4mm mai scurte decat acele competitorilor, dar lungimea partii active este la fel. Datorita lungimii totale mai mici, operatorul are o vizibilitate mult mai buna decat daca ar folosi o piesa contraunghi normala.

k3_maner_axxess.jpg

A treia spira

Scopul principal al acestei zone este de a preveni "insurubarea" acului in canal. Aceasta spira, fara a avea zona periferica de descarcare, permite operatorului un control mult mai bun al instrumentului prin centrarea si stabilizarea instrumentului.

k3_a_treia_spira.jpg

Varf netaietor "safe-end"

Varful netaietor al instrumentului K3 urmareste canalul, evitand perforatiile, crearea de cai false sau alte surpize neplacute.

k3_safe_end.jpg

Spira cu adancime variabila

Proportia dintre diametrul axului si diametrul exterior este mai mare la varf, unde rezistenta este cea mai importanta. Acest raport scade uniform odata ce spira creste in conicitate, rezultand o adancime mai mare a spirei, crescand astfel flexibilitatea acului, insa mentinandu-se rezistenta. Un beneficiu aditional este indepartarea mai eficienta a detritusului dentinar.

Prezentare:
6 ace/cutie

k3xf_tabel_coduri_2.jpg

Capture.PNG
Capture2.PNG

Vezi toate produsele din aceeaşi subcategorie (6)