Choice 2 Starter Kit

C-3900KEU1

Ciment rasinic fotopolimerizabil estetic pentru fatete ceramice

1.236,01 lei
cu TVA

Choice 2 este un ciment rasinic fotopolimerizabil, cu rezistenta mare la compresie, conceput special pentru cimentarea adeziva a fatetelor si a coroanelor integral ceramice sau din compozit (restaurari indirecte)

choice-2-clinic.JPG

Un obiectiv esential in cimentarea fatetelor din portelan este obtinerea unei estetici superioare.

Choice 2 este disponibil intr-o multitudine de nuante (Vita, precum si nuante cromatice), oferind flexibilitatea necesara exigentelor estetice din zona frontala.

Choice 2 are caracteristici exceptionale, esentiale pentru reusita unei restaurari cu fatete ceramice: stabilitate coloristica si rezistenta, grosimea stratului de ciment, fotopolimerizabil. Pentru a confirma ca nuanta de ciment aleasa este cea mai potrivita, puteti folosi pastele corespondente "try-in" (disponibile separat). Practic, acestea imita cimentul atat din punctul de vedere al consistentei/grosimii peliculei cat si cromatic, fara insa a avea caracteristici adezive.

Proprietati fizice:

- Rezistenta cimentului: este data de proprietati fizice specifice: rezistenta la forte de compresie (329 MPa) si duritate (85 Rockwell). O rezistenta foarte mare la compresie previne aparitia unor fisuri dupa cimentare, cauzate de diferenta de duritate a fatetei, a cimentului si a tesutului dentar. Duritatea si rezistenta mare la compresie asigura durabilitatea si rezistenta la stresul si fortele care sunt aplicate asupra fatetelor ceramice zi de zi.

- Stabilitatea coloristica: previne pigmentarea nuantei in timp. Stabilitatea cimentului Choice 2 este data modul de polimerizare - strict foto. Aminele care se gasesc in rasinile cu priza auto/duala sunt de obicei amine tertiare aromatice care oxideaza foarte usor, ducand la pigmentarea rasinii intr-un timp relativ scurt. Studiile au confirmat ca Choice 2 inregistreaza o modificare coloristica Delta E mai mica de 1,2. Orice valoare mai mica de 3 nu este detectabila de ochiul uman. 

- Stratul de ciment are o grosime ideala (22 microni) pentru o adaptare precisa si usoara a fatetelor pe bonturi.

choice-2-grafice-clinic.JPG

Figura 1 - In acest studiu s-au utilizat cinci cimenturi foarte cunoscute, expuse la un proces de imbatranire accelerata. Masuratorile Delta E (ΔE) au fost comparate pentru a determina gradul de modificare coloristica. Valoare ΔE pentru Choice 2 a fost de 1,2. Orice valoare a ΔE mai mica decat 3 nu este detectata de catre ochiul uman. Cum era de asteptat, nu toate cimenturile au avut rezultate foarte bune.

Figura 2 - Testul duritatii Rockwell a fost realizat pentru a determina rezistenta la compresie. Choice 2 a demonstrat o duritate superioara si o rezistenta mare la compresie. Fatetele cimentate cu Choice 2 sunt rezistente la fractura. Informatii oferite de Dr Nasser Barghi, Universitatea din Texas, San Antonio

Mod de prezentare:

Kit:

- 5 seringi ciment rasinic Choice 2 (3 x Translucent, 1 x A2, 1 x Milky Bright)

- Accesoriile necesare conditionarii suprafetelor ceramice:

- Porcelain etchant 9.5% (5g)

- Bis-Silane A&B (6ml fiecare)

- Porcelain Bonding Resin (6ml)

- Un adeziv universal foarte performant: All Bond 3 Parts A&B (6ml fiecare)

- Acid demineralizant (5g)

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.