KaVo Kerr Professional Education Iasi

2 lectori internationali - 2 cursuri in 1!
6 Aprilie 2019 - Iasi

Curs: Noi tendinte in restaurarile directe: de la cercetare la aplicabilitatea clinica
Lector: DDS MSc PhD Alessandro Vichi - Kerr Restoratives

Metodele directe folosite în estetica dentara directă s-au îmbunătățit foarte mult în ultimii ani. S-au dezvoltat noi materiale și tehnici noi de stratificare cu scopul de a imita mai bine dinții naturali. Progresul si dezvoltarea rășinilor compozite au condus la sisteme cu grade diferite de translucență și cu proprietăți optice care au fost dezvoltate pentru a imita mai bine comportamentul optic al dintelui. Acest lucru a permis obținerea unui aspect natural cu o tehnică simplificată de stratificare. Simplificarea este, de asemenea, cuvântul cheie pentru protocolul de adeziune, care poate permite acum rezultate consecvente cu un număr redus de pași și indicații clinice mai extinse. Scopul cursului este de a oferi informații științifice și considerente clinice despre aceste materiale și tehnici inovatoare.

Alessandro Vichi DDS, MSc, PhD este Lector Senior in Materiale Dentale la Academia Stomatologica in cadrul Universitatii din Portsmouth, Marea Britanie. Este membru CED-IADR, participant si membru in cadrul mai multor asociatii sciintifice, participant si fost membru in consiliu administrativ al Academiei de Materiale Dentale.


Curs: Retratamentele endodontice chirurgicale si non-chirurgicale: luarea deciziilor si strategiile clinice
Lector: Dr. Francesco Maggiore - Kerr Endodontics

Leziunile de origine endodontică, în mai multe cazuri, pot persista după tratamentul endodontic inițial, lăsând clinicianului decizia de retratament chirurgical sau non-chirurgical în funcție de factorii individuali. Odată cu noile descoperirii științifice și a tehnologiilor moderne, provocările retratamentelor endododontice, in trecut considerate discutabile, au devenit proceduri favorabile și previzibile. Mai mult, patologia periapicală care nu poate fi tratată printr-o abordare orthografică poate fi acum gestionată cu succes printr-o abordare microchirurgicală. Chirurgia endodontică, considerată in trecut ca fiind ultima soluție pentru a salva un dinte, poate reprezenta de fapt prima și cea mai conservatoare abordare, într-o serie de cazuri. Pe baza dovezilor clinice și susținute de literatura actuală, această prezentare va ilustra o varietate de situații clinice în care sunt indicate retratamentele endodontice sau microchirurgia endodontică. Strategiile clinice, tehnicile specifice, secvențele operative vor fi dezbătute în detaliu și analizate pentru a obține o înțelegere profundă a celui mai favorabil rezultat atunci când se ocupă de infecții endodontice recurente maximizând reținerea structurii critice a dinților atât apical, cât și coronar.

Dr. Francesco Maggiore este lector si membru al Asociatiei Americane de Endodontie (AAE), Federatia Internationala a Asociatiilor Endodontice (IFEA), Asociatia Europeana de Endodontie (ESE), Societatea Italiana de Endodontie (SIE), Societatea Germana de Endodontie (DGET), Secretar al Federatiei Europene de Micro-stomatologie (EFAM)

Programul evenimentului:
10:00 - 12:00 Curs teoretic - Kerr Restoratives
12:00 - 13:00 Pauza de pranz
13:00 - 15:00 Curs teoretic - Kerr Endodontics

Cursurile vor avea traducere simultana

Taxa de participare: 400 lei
Locatie: Congress Hall, str. Palas, 7A - Sala Vivaldi

Pentru inscrieri:
Paul Zlatanov - 0745.081.398 - [email protected]

Pentru informatii suplimentare, va rugam contactati:
Brindusa Petrache - Marketing Manager Kavo Kerr
Telefon: 0728.152.968 E-mail: [email protected]