Indicator biologic abur incubare 24h (Set 30 fiole)

BT20/30

utilizare zilnica - la primul ciclu de autoclavare

lei240.00
Tax included
Quantity
Sold out

Add to wishlist


Se utilizeaza zilnic, odata cu prima sarja de instrumente ce intra la autoclavat + la fiecare ciclu in care se sterilizeaza materiale sau instrumente implantabile.

Spori: Geobacillus stearothermophilus (ATCC 7953). Populatie  106.

Norme aplicabile : ISO 11138-1, ISO 11138-3, ISO 11140-1

Conditii de incubare : 24 h 60°C.

Prezentare: fiola plastic termorezistenta, ce contine sporii si mediul de cultura, prevazuta cu eticheta autoadeziva tiparita cu indicator chimic tip 1  ce confirma  procesarea indicatorului in cadrul procesului de sterilizare corespunzator

Se utilizeaza in incubator 24h.

Forma de ambalare: 30 buc/pachet

Valabilitate: 24 luni de la data fabricatiei

Instructiuni de utilizare:

Pentru monitorizarea optima a sterilizarii, se recomanda ca indicatorii biologici sa fie folositi la fiecare sterilizare a dispozitivelor implantabile si pentru fiecare sarja in statiile centrale  de sterilizare.

1. Plasati indicatorul intr-un pachet test resprezentativ pentru incarcatura.

2. Plasati pachetul in cea mai greu accesibila zona din autoclav, in  general in partea inferioara a sterilizatorului, langa usa.

3. Procesati incarcatura normal. 

4. Scoateti pachetul test din autoclav si lasati-l sa se raceasca timp de 10 minute.

5. Extrageti indicatorul biologic din pachetul test.

6. Indicatorul exterior de proces de pe eticheta isi va schimba culoarea din roz in maro ca urmare a expunerii la abur. 

7. Presati fiola de plastic pentru a sparge capsula de sticla din interior ce contine mediul de cultura, pentru activarea acestuia.

INCUBARE: Se incubeaza la temperatura de 60±20 C. Plasati indicatorul biologic activat in incubator si incubati imediat timp de maxim 24 ore. Pentru control, plasati un indicator biologic activat, dar neprocesat, zilnic, in fiecare incubator. 

INTERPRETARE: Examinati indicatorul la intervale regulate, in perioada de incubatie de 24 ore. Schimbarea mediului de cultura in galben indica crestere bacteriana, adica esecul sterilizarii- urmati procedurile interne stabilite pentru aceasta situatie. Daca mediul de cultura isi pastreaza culoarea mov initiala inseamna ca toti sporii au fost distrusi. 

ATENTIE: Pentru indicatorul biologic neprocesat folosit  in scop de control, intotdeauna culoarea mediului de cultura trebuie sa se schimbe in galben. In urma incubarii cititi si inregistrati rezultatul. Testele pozitive se incinereaza sau se autoclaveaza la temperatura de  121C timp de 30 minute sau 134C timp de minimum 30 minute, dupa care pot fi aruncate ca deseu comun.

You might also like

Incubator Pulcino pentru...
visibilityView product

pentru flacoanele cu indicator biologic, incubare 24h

Incubator Pulcino pentru teste biologice pentru autoclav

Regular price lei1,609.00 Price lei1,449.00
  • -9.94%
  • -10%
chat Comments (0)
No customer reviews for the moment.