Anterior Jig AFR-Mini-REG set 5 bucati

AFR100

Dispozitiv de inregistrare a Arcului Gotic

244,00 lei
cu TVA
Cantitate
Stoc epuizat

Adauga la produse dorite


AFR-Mini-Reg este dispozitivul anterior conceput ca un JIG-Splint. Poate fi utilizat la pacientii cu dentitie completa sau la pacientii cu dinti lipsa sau spatii in zona posterioara. Este un dispozitiv economic si eficient pentru diagnosticul de malocluzie si determinare a unei pozitii fiziologice a mandibulei.

afr-1.jpg

AFR-MINI-Reg este folosit in stomatologia profesionala timp de aproape 30 de ani.

Pe baza experientei clinice, Mini-Reg ofera urmatoarele avantaje:

-Prefabricat - O marime potrivita pentru toate

-Ambalate individual in pungi igienice, inclusiv etichetarea individuala pentru fiecare pacient

-Gata de utilizare - nu are nevoie de pregatire speciala

-Fabricat din material PP netoxic (polipropilena)

-Aplicare directa la nivelul gurii pacientilor cu materiale dentare obisnuite

-Inregistrarea confortabila a muscaturi centrice a pacient

-Vizibilitatea instantanee a miscarii mandibulare (Inregistrarea arcului gotic)

Indicatii

AFR-Mini-Reg este un instrument pentru inregistrarea localizarii exacte a relatiei centrice si excentrice a mandibulei. Poate fi utilizata inainte, in timpul si dupa tratament (atela ocluzala, cazuri ortodontice, ortognatice, sflefuirea selectiva, stomatologie restaurativa, protetica). Este, de asemenea, recomandat pentru pacientii cu implanturi. AFR-Mini-Reg ajuta la stabilirea unei pozitii proeminente a mandibulei pentru aparatele de sforait si apnee. De asemenea, pentru tratamentul ortodontic folosind un aparat Herbst-Appliance, pozitiile mandibulei pot fi inregistrate cu un AFR-Mini-Reg. La fel ca orice alt JIG-Splint (Lucia-JIG, NTI-TSS, Leaf-Gauge, Denar Deprogrammer, Kois Deprogrammer, ...) AFR-Mini-Reg este un deprogramator frontal, folosind Arcul Gotic ca sistem comparabil cu Gysi, Gerber

Pe baza experientei clinice, aparatul AFR-Mini-Reg este un dispozitiv suplimentar, util atunci cand utilizeaza sisteme electronice de inregistrare, cum ar fi Jaw Motion Analyzer, Arcus Digma, Axioqick Recorder, Freecorder BlueFox.

afr-2.jpg

Cum sa aplicati AFR-Mini-Reg la dintii anteriori

Siliconul PVS (putty) suporta toate cazurile; cu toate acestea, se recomanda aplicarea anterioara a adezivului (Fig.3, Fig.4) Folosirea unui primer confera o mai buna retentie.

Se pot folosi si bastoane verzi (batoane de amestec) (Fig. 5), cu restrictii la cazurile cu retentie (proteza fixa, aparat dentar) sau chiar in prezenta unor coroane si poduri temporare din Bis-Acryl-Composite.

Toate tipurile de ceara sau alte materiale nu sunt indicate pentru aceasta tehnica.

afr-3.jpg

Procedura de asigurare a stabilitatii Mini-Reg

Indiferent daca este vorba de silicon sau de bastoane de amestec, MINI-REG trebuie sa fie mentinut fix in timpul alinierii, fara miscare de rotatie. (Fig.6). Materialul de amprenta cu MINI-REG trebuie sa acopere dintii si regiunea palatala anterioara a gumei.

Ce este un arc gotic?

Inregistrarea arcului gotic este o tehnica care a fost folosita in stomatologie de mai bine de 100 de ani. Alfred Gysi a folosit un dispozitiv extraoral pentru a inregistra miscarile mandibulare pentru reconstructia protezelor complete.

Instrumentul Gothic Tracer este folosit pentru a determina pozitia mandibulei in relatie centrica. Urmele reprezinta miscarea mandibulei pe un plan orizontal. Apexul arcului considera ca mandibula este in relatie centrica. Urmele arata miscarea maxima a mandibulei la pozitia anterioara si laterala.

Care este diferenta dintre AFR-Mini-Reg si alte sisteme comune

Aproape toate sistemele de urmarire a arcului gotic (Gerber, DIR-System, ...) sunt placi de muscaturi care sunt montate pe pozitia intraorala a mandibulei. Placa de muscatura a aparatului AFR-Mini-Reg are o suprafata plana care este montata pe dintii anteriori. Utilitatea acestui dispozitiv este mai convenabila, atat pentru dentist, cat si pentru pacient.

Aplicarea dispozitivului AFR-Mini-Reg este usoara si rapida. Un diagnostic fiabil si precis poate fi facut in mai putin de 15 minute.

AFR-Mini-Reg este, de asemenea, o alternativa pentru pacientii cu un buget mic.

afr-4.jpg

Produse suplimentare necesare pentru inregistrarea arcului gotic

Inregistrarea arcului gotic se poate face direct pe placuta pentru muscaturi utilizand un spray de ocluzie. (Fig.8) Suprafata trebuie sa fie acoperita in mod egal si neted fara pete. Folosind aceasta tehnica, se pot obtine rezultate bune prin utilizarea Bausch Spray BK 285 alb (Fig.7). Se pot utiliza si alte culori cum ar fi verde. Sprayul alb ofera un contrast bun pe suprafata albastra. Pe langa aplicatia directa, se adauga cate o hartie de articulatie fiecarui aparat AFR-Mini-Reg. Aceasta hartie de articulatie este o eticheta autoadeziva, care se potriveste exact cu forma placii pentru muscaturi.

Pentru pregatirea unei inregistrari, medicul dentist ia o pelicula de film de testare a ocluziei pe o fata (Bausch Arti-Fol Metallic) (Fig.9) si pune partea de marcare pe partea superioara a hartiei de articulatie. Partea neacoperita este expusa pinilor de inregistrare anterioare a mandibulei. Urmele pe hartia de articulatie (fig.10, 12, 14) sunt clar vizibile, iar hartia trebuie sigilata cu etichete transparente din plastic, care este de asemenea atasata la AFR-Min-Reg. Aceste hartii de articulatie pot fi folosite pentru documentare, prin adaugarea lor la dosarul pacientilor.

afr-5.jpg

Evaluarea inregistrarilor arcului gotic

Utilizarea hartiei de articulatie ca documentatie poate furniza informatii importante despre miscarea maxima a mandibulei. Poate fi de asemenea util sa pastrati astfel de inregistrari inainte si dupa tratament, cu atela ocluzala, tratament ortodontic, coroane temporare, ..., pentru a compara rezultatele si pentru a verifica orice imbunatatire. Scala milimetrica (cu kitul) are avantajul (cu BK 30 negru, BK 31 rosu, Fig.15) de a compara gama miscarilor mandibulare, inainte si dupa splinturi ocluzale, tratamentul ortodontic, coroane temporare.

afr-6.jpg

INREGISTRARILE INTER-OCUZALE - Care sunt caracteristicile unei inregistrari inter-oclusale.

Se poate folosi ceara, rasina de modelare si silicon (Fig.16). Este important ca inregistrarea inter-oclusa sa prezinte numai semne de varf si sa permita ajustarea optima cu ajutorul mulajului de diagnosticare. Materialele de inalta calitate dau rezultate mai bune; totusi, este necesara instruirea pentru manipularea mandibulara, pentru a obtine rezultate bune.

ATENTIE: Inregistrarile precise inter-oclusale necesita atentia dumneavoastra maxima pentru a obtine rezultatul unei inregistrari inter-oclusale, care se potrivesc exact cu cele ale diagnosticului (Fig.17).

"Pretul inregistrarilor inexacte ale muscaturilor este timp pierdut, rezultatele sunt compromise si duce la lipsa previzibilitatii"

Dr. Peter Dawson, Academia Dawson, "50 de perle ale intelepciunii".

AFR-Mini-Reg este singurul dispozitiv care incorporeaza avantajele unui jig splint anterior si a unei inregistrari a arcului gotic. Sprijinind relaxarea neuromusculara, AFR-Mini-Reg permite mandibulei sa stea intr-o pozitie fiziologica. (Fig.18).

afr-7.jpg

De asemenea, este posibil sa se determine o pozitie mandibulara excentrica cu o inregistrare inter-oclusa. (Fig. 19, 20, 21) AFR-Mini-Reg este ca un Jig-Splint, care imbunatateste o relaxare neuromusculara, manipularea manuala a mandibulei, in majoritatea cazurilor nu este necesara. Oricum, este important ca medicul dentist sa aiba o experienta clinica pentru acele cazuri, care probabil necesita un sprijin manual.

afr-8.jpg

Inregistrarea arcul gotic cu un unghi de clasa III de ocluziune

Dispozitivul AFR-Mini-Reg poate fi utilizat si pentru diagnosticarea unui unghi de clasa III. In acest caz special, placa de muscatura este montata pe dintii anteriori inferiori si pe pinul de inregistrare pe dintii anteriori din fata pentru a mari raza de miscare pe placa de muscatura. In acest caz, varful inregistrarilor arcului gotic se afla intr-o pozitie inversata. (Fig.22). Pentru un individ cu o conditie de clasa III cu o proeminenta mandibulara mai mare, piesele dispozitivului MINI-REG trebuie sa fie inversate astfel incat arcul gotic sa ramana restrans pe placa de inregistrare. Astfel, este mai stabil pentru o conditie de clasa III.

afr-9.jpg

INREGISTRARILE INTER-OCLUSALE - Montarea modelului de turnare inferior in articulator

Pentru montarea modelului de turnare inferior este necesar doar inregistrarea interoclusa.

Nu este recomandat sa utilizati si AFR-Mini-Reg atunci cand montati modelele, deoarece pozitionarea dispozitivului AFR-Mini-Reg pe modelele de piatra difera de cea din gura. Inregistrarea inter-oclusala este plasata pe modelul turnat al maxilarului. (Fig.25)

Modelul turnat inferior este asezat in amprentei inregistrarii inter-oclusale. La aceasta etapa, stiftul incisiv al articulatorului este fixat, pentru a regla dimensiunea verticala (Fig.23). In functie de modelul articulatorului utilizat, trebuie luate in considerare diferite ajustari in conformitate cu cerintele specificatiilor tehnice.

afr-10.jpg

Transferarea pozitiei mandibulei utilizand inregistrarea interoclusala ofera o pozitie reproductibila precisa in articulator. Pentru a obtine pozitii reproductibile si exacte, este esential sa se ia in considerare posibilele surse de erori:

- Transferul fatetelor

- Schimbari dimensionale ale amprentei si, in consecinta, a modelului turnat

- Schimbarile in dimensiune ale inregistrarii inter-ocusale

- Erori ale diagnosticului pe modelul turnat

Pentru a verifica concordantele contactelor ocluzale intre modelul turnat si situatia intraorala, tehnica Arti-Dry este o tehnica care poate fi folosita, dar necesita o experienta clinica de manipulare manuala a mandibulei. In acest caz, mandibula trebuie plasata manual in CR (Centric Relation).

Daca interferentele ocluzale sunt in concordanta, modelul turnat este montat corect. Pentru a verifica aceasta concordanta, se pot folosi si filme sau hartie de articulatie. (Fig.27)

afr-11.jpg 

afr-12.jpg

afr-diagrama.jpg

INTERPRETAREA DIAGNOSTICULUI - INTERVENTIILE SPECIFICE

Spatiul oclusal

Dispozitivul AFR-Mini-Reg provoaca un spatiu oclusal intre maxila si mandibula. Precum orice Jig-Splint (Lucia-JIG, NTITSS, Leaf-Gauge, Denar Deprogrammer, Kois Deprogrammer, ...), AFR-Mini-Reg genereaza o rotatie a condilului. Pe baza experientei clinice, un spatiu ocluzal anterior de maxim 12 mm nu are nici un efect semnificativ, determinand axa articulatiei (Fig.30), atat timp cat nu exista o translatie a condililor. Aceasta constatare a fost de asemenea mentionata in literatura relevanta (McCollum, Posselt, Ramjford & Ash, Howat, Okenson, Dawson, Santos Jr., Bumann). In general, AFR-Mini-Reg creeaza o deschidere interincizala de 7-9 mm. (fig. 28, 29)

afr-13.jpg

Planul de referinta

Pentru a realiza o inregistrare cu AFR-Mini-Reg, este recomandat sa atasati placa de muscatura in raport cu planul oclusal. Micile devieri de la planul oclusal nu au aratat rezultate diferite. (Fig. .31, 32)

afr-14.jpg

Tehnici de inregistrare echivalente

Pe langa tehnica AFR-Mini-Reg (Fig. 33) sunt numeroase tehnici si concepte, care duc la acelasi rezultat, precum Lucia-JIG (Fig.34), Dawson Bimanual Manipulation (Fig. 35),....

afr-15.jpg

Inregistrari inter-oclusale excentrice

AFR-Mini-Reg este unic, deoarece este o combinatie a unui deprogrammer anterior neuromuscular si a unei inregistrari a arcului gotic. Unul din avantajele majore este posibilitatea de a face si inregistrari inter-oclusale excentrice. (Fig.36, 37, 38)

afr-16.jpg

Splint Oclusal

In stomatologie exista numeroase tehnici sau concepte pentru a face un splint ocluzal. AFR-Mini-Reg este un dispozitiv practicabil, transferand informatiile de diagnostic intr-o atela individuala tare pentru pacient. (Fig. 39, 40)

Splintul ocluzional in pozitie fiziologica cu ocluzia ghidata a caninilor. Actionand ca orice deprogramator anterior, AFR-Mini-REG suporta sistemul neuromuscular al pacientului. Deprogramatorul anterior este foarte confortabil in timpul procesului de inregistrare, relaxand muschii masticatori.

afr-17.jpg

Inregistrarea excentrica

AFR-Mini-Reg poate fi polosit si cu sisteme electronice de miscare a falcii precum Jaw Motion Analyzer/Zebris, Arcus Digma / Kawo, Axioquick Recorder/SAM, Freecorder BlueFox.... (Fig. 41, 42, 43, 44)

afr-18.jpg

Tratamentul ortodontic

De asemenea, pacientii cu aparat dentar pot avea o inregistrare cu AFR-Mini-Reg. (Fig.45) Pentru aceasta tehnica, dispozitivul de inregistrare inferior trebuie ajustat.

Pacientii cu probleme de miscare

Daca pacientul are o limitare a miscarilor spre dreapta sau spre stanga, problema este vizibila direct in urma inregistrarii arcului gotic. Aceasta limitare ar putea fi cauzata de tensiunile musculare intense, de deplasare a discului fara reductie sau de afectiunile degenerative ale articulatiilor. (Fig. 46)

afr-19.jpg

Produse suplimentare

Cand un pacient constanta ca are dureri musculare, se poate utiliza un Aqualizer inainte de a incepe o inregistrare. Ambele sisteme hidrostatice vor reduce semnificativ durerile musculare. Pacientul trebuie sa utilizeze acest sistem cu o saptamana inainte de procedura de inregistrare.

Mod de prezentare: set 5 bucati

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.