Gen-Os granule de os natural colagenat 0.25g

M1052FS

Granule de os natural, deantigenat, natural colagenat

249,49 lei
cu TVA

Este o solutie naturala, prezentand structuri intime identice osului uman (matrice, porozitate) precum si un mare potential osteoconductiv si osteoinductiv. Este perfect biocompatibil si biodegradabil, caracteristici recunoscute de testele in-vivo. Dotat cu o mare capacitate higroscopica, poate functiona cu rol de carrier, pentru un numar de substante farmaceutice.

Este in totalitate resorbabil, constituind un suport pentru neoformare osoasa, mentinandu-se insa constanta forma si volumul initial (datorita osteoconductivitaţii); in plus, datorita gradului mare de puritate si a colagenului, produsul favorizeaza formarea cheagului fibrino-hematic şi patrunderea ulterioara a celulelor reparatoare si regenerative (datorita osteoinductiei), cu "resitutio ad integrum" a defectului osos.

Prin tehnologia speciala de obtinere, granulele Tecnoss capata caracteristici unice, care le diferenţiaza de alte produse similare. Este partial demineralizat si cu un procent marit de colagen. Fiind partial demineralizat, favorizeaza actiunea proteinelor osteoinductive (Bone Morphogenetic Proteins), pe care calciul le inhiba; continutul marit de colagen potenteaza actiunea fibrinei si favorizeaza prin chemotactism, migrarea si proliferarea celulara, atat a celulelor osoase, cat si a celor endoteliale, cu formarea de vase de neoformatie grabind astfel procesele de reparatie si de neo-osteogeneza.

gen_os_microscop_1.jpg gen_os_microscop_2.jpg

Aplicatii clinice

Chirurgie maxilo-faciala: aditie osoasa dupa extractii, rezectii apicale, chisturi odonotogene, creste despicate.

Parodontologie: pungi parodontale, aditii in zone de expunere a furcatiilor

Implantologie: umplere alveolara optima in implantari post-extracţionale imediate, in care faciliteaza stabilitatea primara; tratamentul dehiscentelor si a periimplantitelor

Mod de utilizare

Materialul Gen-Os trebuie intotdeauna hidratat si amestecat cu cateva picaturi de ser fiziologic steril, pentru a activa matricea de colagen si pentru a-i mari proprietatile adezive; de asemenea, mixarea se poate realiza si cu picaturi din sangele pacientului.

Daca este necesar, produsul se poate hidrata cu medicamentul corespunzator tipului de interventie; mixtura astfel obtinuta se depune cu o spatula sau cu o seringa pentru biomateriale.

gen_os_manevrabilitate.jpg

Compozitie

Gen-os este un amestec de 25% os cortical şi 75% spongios, favorabil în marea majoritate a cazurilor clinice

Avantaje suplimentare

Dupa hidratarea cu solutie salina sterila, biomaterialul Gen-Os isi mareste cu 50% volumul: in urma hidratarii, colagenul din fiecare granula creste in mod vizibil proprietatile adezive ale materialului.

gen_os_hidratare.jpg

Proprietati fizice:

GRANULOMETRIE: standard între 0,25 - 1 mm.

Produsul este usor radio-opac.

TIMP DE RESORBTIE: in medie 4/5 luni

AMBALAREA: flacoane sterile de unica folosinta

STERILIZARE: raze gamma

EFECTE SECUNDARE: niciunul cunoscut

Prezentare: flacon 0.25g

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.