Inele ceramice PTCR HTH pentru controlul temperaturii din cuptor

3011450001750

pentru controlul temperaturii din cuptorul de sinterizare; set 15 inele pretratate; 1450°C - 1750°C 

198,00 lei
cu TVA

Ce este PTCR?

PTCR este un inel ceramic care inregistreaza toata caldura care se transfera asupra lui in cuptorul de sinterizare, in timpul arderii. Datorita folosirii unor tehnici si materiale foarte avansate, ofera o reprezentare corecta a procesului de incalzire ce are loc in cuptor, in zona inelului. PTCR ajuta la obtinerea unei calitati extrordinare a restaurarii din zirconiu.

Temperatura reala setata in cuptor in timpul unui proces de ardere, asa cum este ea masurata de termocuple, nu ofera garantaia unei repetabilitati a conditiilor de ardere, ceea ce va afecta, desigur, calitatea produsului final. Termocupla ofera temperatura exacta doar pentru un anumit punct, care nu coincide cu temperatura din toata zona  produsului. Temperatura finala a produsului este determinata de transferul total al caldurii si nu este masurata de termocupla. In plus, aceeasi temperatura setata in cuptoare diferite nu garanteaza acelasi tratament termic. 

Inelul PTCR a fost creat pentru a obtine o mai buna reprezentare a procesului de ardere, pentru a oferi un control al temperaturii transferate. 

PTCR masoara cantitatea totala de cladura transferata aspura inelului, prin conductie, convectie si radiatie. Are in vedere diferite conditii de ardere care pot surveni in cuptor, precum radiatoarele, gradientii de temperatura, debitul de gaz, coeficientul de transfer de caldura, timp, setarea cuptorului etc. Datorita masurarii caldurii totale, repetabilitatea procesului este asigurata, deci si nivelul calitatii produsului final. 

Dati click pe video de mai jos pentru prezentare!

 

Cum functioneaza un inel PTCR?

PTCR este un inel ceramic ce se contracta atunci cand este expus la caldura. Gradul de contractie depinde de temperatura reala din cuptor, de proprietatile trasferului termic din cuptor si de timpul expunerii la caldura. Contractia (cu cat s-a micsorat diametrul inelului) se masoara cu un micrometru numeric sau digital.

Pentru simplificare si pentru comparare, contractia (deci si cantitatea totala de caldura absorbita) se traduce intr-un singur parametru - temperatura ringului (RT). Pe scurt, nu este o temperatura, ci un parametru ce depinde de timp si de temperatura. De ex., RT nu reflecta temperatura maxima a procesului de ardere si nu corespunde cu temperatura reala din cuptor, deoarece PTCR acumuleaza toata cantitatea de caldura absorbita in timp. 

Contractia masurata se converteste printru-un tabel in RT (temperatura ringului), care este temperatura efectiva ce descrie toata cantitatea de caldura absorbita de inel si de produsele din cuptor. Temperatura inelului este temperatura totala, din intreg ciclul de ardere si nu are legatura directa cu temperatura in grade Celsius, Fahrenheit sau Kelvin. Citirea temperaturii inelului este influentata de timpul de mentinere a temperaturii. La o temperatura constanta, PTCR va continua sa se contracte, ducand la un parametru mai mare. Timpul maxim de mentinere (0.5-10h) depinde de tipul de inel folosit.

Cand se foloseste PTCR?

Datorita proprietatilor specifice, PTCR are o gama larga de indicatii, cele principale fiind:

A) Controlul procesului si optimizare

B) Identificarea unei probleme

C) Cresterea randamentului

D) Cresterea calitatii produsului final

E) Reducerea timpului si a costurilor pentru inspectia produsului final

Utilizare generala

Pasul 1 - Se plaseaza inelul in cuptor

Pasul 2 - Se realizeaza arderea

Pasul 3 - Se masoara diametrul inelului  cu un micrometru

Pasul 4 - Se face conversia diametrului in RT (temperatura ringului), conform tabelului de corespondente primit odata cu inelul.

Prezentare: set 15 inele pre-tratate HTH - 1450°C - 1750°C 

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.