Cumparatorul persoana juridica poate solicita returnarea produselor achizitionate din magazinul online TERRADENT.RO in urmatoarele situatii:

- Produsele sunt neconforme cu specificatiile de pe site

- Produsele s-au livrat eronat de catre Vanzator. In cazul livrarii unui alt produs sau in alta cantitate, trebuie sa semnalati incidentul Vanzatorului in maxim 24 de ore pentru a rezolva incidentul. Daca produsul nu mai este pe stoc, Cumparatorul poate opta pentru inlocuirea cu alt produs sau pentru rambursarea integrala a contravalorii

- Produsele se dovedesc nefunctionale in primele 48 de ore de la receptia lor (doua zile lucratoare). 

Cumparatorul poate reclama acest lucru si solicita returnarea produsului in vederea inlocuirii cu un produs nou. Daca produsul nu mai este pe stoc, Cumparatorul poate opta pentru inlocuirea cu alt produs sau pentru rambursarea integrala a contravalorii.

Indiferent de situatie, procedura de returnare a produselor presupune instiintarea Vanzatorului inaintea trimiterii produsului, printr-un mesaj care sa descrie cauza returului, trimis la adresa de e-mail comenzi@terradent.ro.

Produsele trebuie returnate in starea in care au fost primite, insotite de toate accesoriile si documentele primite la livrarea produselor.

Returul va fi refuzat in cazul deteriorarii produselor sau a constatarii de catre Vanzator a starii de nevandabilitate a acestora.

Produsele se vor returna prin intermediul serviciului de curierat agreat de Vanzator pe adresa punctului de lucru din str. Amilcar C. Sandulescu, nr.4A, Bucuresti.

In cazul in care se confirma lipsa de conformitate a produsului, Cumparatorul poate opta pentru rambursarea integrala a contravalorii sau pentru inlocuirea cu un alt produs. Daca se agreeaza inlocuirea cu un produs mai scump, Cumparatorul va achita diferenta de pret, respectiv daca valoarea produsului inlocuitor va fi mai mica, va primi rambursarea partiala corespunzatoare. Toate costurile de retur si transport vor fi suportate de Vanzator.

In alte cazuri, decat cele prezentate anterior, clientii pot returna produsele cumparate in termen de 14 zile calendaristice de la primire fara penalitati si fara invocarea vreunui motiv. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului. terradent.ro va inapoia contravaloarea produselor returnate in cel mult 14 zile de la data denuntarii in scris a contractului. Suma inapoiata include NUMAI PRETUL PRODUSELOR RETURNATE.

“Pentru comenzile platite cu cardul suma va fi returnata pe acelasi card utilizat la tranzactionare, in decurs de maxim 14 de zile de la acceptarea returului.”

“Pentru comenzile platite cu  OP suma va fi returnata pe acelasi  cont utilizat la tranzactionare, in decurs de maxim 14 de zile de la acceptarea returului.”

“Pentru comenzile platite cu  numerar la sediul terradent.ro suma va fi returnata tot in numerar pana in limita a 5000 lei,  diferenta urman a fi returnata in contul pus la dispozitie de catre cumparator, in decurs de maxim 14 de zile de la acceptarea returului.”

“Pentru comenzile platite cu  ramburs suma va fi returnata in contul pus la dispozitie de catre cumparator, in decurs de maxim 14 de zile de la acceptarea returului.”

Consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantului ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului conform OG 34/2014", completand FORMULARUL DE RETURNARE(redirectionare catre formular prin insertie link) sau prin trimiterea unei solicitari pe email la adresa comenzi@terradent.ro asupra deciziei sale de a renunta la produsele precomandate.

Acest drept de returnare se aplica numai produselor comandate si platite prin intermediul site-ului terradent.ro.

Consumatorul NU poate denunta unilateral (in conditiile O.G.34/2014) contracte de furnizare a unor produse care, prin natura lor, nu pot fi returnate sau care se pot degrada ori deteriora rapid, produse de igiena intima si produse care vin in contact cu mucoasele (de exemplu: pompe gura, protectii dentare, irigatoare, cani,  obiecte pentru dentitie, termometre rectale, nebulizatoare, aspiratoare bucale/nazale, etc.);  si care au fost desigilate de consumator; furnizarea de produse al caror pret depinde de fluctuatiile de pe piata financiara; furnizarea de produse confectionate dupa specificatiile cerute de consumator ; furnizarea de produse care sunt, dupa livrare, potrivit naturii lor, inseparabil amestecate cu alte asemenea elemente; contractele in cazul carora consumatorul a solicitat in mod special profesionistului sa se deplaseze la domiciliul sau pentru a efectua lucrari urgente de reparatie sau de intretinere; contracte incheiate in cadrul unor licitatii; 

Conform O.G. 34/2014 dreptul de retur ale consumatorului NU se adreseaza PERSOANELOR JURIDICE si nici pentru cazul cind produselor sunt precomandate, platite si ridicate de la sediul terradent.ro, prin exceptie produsele care sunt precomandate, platite si neridicate de la sediul terradent.ro

Clientul nu are dreptul sa opteze decat o singura data pentru returnarea/inlocuirea unui produs in conditiile O.G. 34/2014. In cazul returnarii/inlocuirii produselor ca urmare a renuntarii la cumparare, costurile de returnare/inlocuire sunt suportate direct de catre client.

Renuntarea la cumparare in mod repetat va putea fi considerata un abuz.

NOTA: In orice situatie de returnare a produselor, acestea trebuie sa fie in aceeasi stare, in ambalajul si cutia originala, cu sigiliul si etichetele intacte, sa nu fie purtate, folosite, uzate si impreuna cu toate documentele care l-au insotit (factura, bon fiscal, certificate de garantie etc.)