Ionosit seringa bulk 1.5g

213001

Liner fotopolimerizabil (compomer) pentru baza obturatiilor

81,90 lei
cu TVA

Indicat ca strat de baza (liner) sub obturatii de compozit, amalgam, ceramica

Avantaje:

- compensarea a contractiei de polimerizare a compozitului printr-o expansiune controlata

- eliberare continua de fluor

- contine ioni de zinc cu actiune bactericida

- aplicare direct din seringa, fara amestecare manuala

- protejeaza pulpa

- sigileaza tubii dentinari

- previne sensibilitatea post-operatorie

Ionosit Baseliner este un compomer, cu o formula patentata cu expansiune controlata.

Ionosit Baseliner este materialul ideal pentru utilizarea ca strat de baza pentru obturatiile de amalgam, composit, ceramica.

Se poate utiliza si pentru deretentivizarea preparatiilor pentru inlay/onlay.

Compozitia chimica unica permite compensarea golurilor si deficientelor aparute in urma polimerizarii diverselor materiale.

Dentina adiacenta pulpei ar trebui acoperite intotdeaua in scop preventiv.

Linerul serveste ca o bariera de siguranta in cazul in care obturatia se desprinde sau se fractureaza. Aditional, confera restaurarii o baza stabila.

Compomer = compozit + ionomer

Ionosit Baseliner combina optim proprietatile glasionomerilor si ale rasinilor compozitelor intr-un singur material.

Ionosit Baseliner are o expansiune de aproximativ 1% care contracareaza tensiunea contractiei de polimerizare. S-a dovedit ca Ionosit reactioneaza impreuna cu dentina. Efectiv se previne formarea unui gol marginal si penetrarea bacteriala asociata acestui fenomen. Tubii dentinari sunt sigilati si pulpa este protejata de influente externe. Este un mijloc permanent si sigur de a preveni afectarea pulpei sau sensibilitatea postoperatorie.

Ionosit Baseliner serveste drept ruptor de forte pentru intreaga obturatie, deoarece contracareaza contractia de polimerizarea a restaurarii. Tensiunile structurale sau microfracturile in compozit sunt minimalizate. Aceasta garanteaza restaurari durabile, functionale, sigure.

Protectie

Nu este necesara amestecarea pudra+lichid. Materialul se aplica direct din seringa speciala conceputa de DMG.

Consistenta permite un timp de lucru confortabil de 90 secunde. Un strat de 1mm grosime este polimerizat in 20 de secunde cu o lampa corespunzatoare.

Ionosit este radio-opac si se aplica intr-un strat subtire intre dentina si restaurare. Daca restaurarea se detaseaza sau se fractureaza, liner-ul asigura protectia temporara a pulpei. Ionosit asigura o eliberare continua de ioni de zinc si fluor, protejand jonctiunea dintre suprafata tesuturilor dentare si restaurare, o zona foarte vulnerabila. Eliberarea acestor substante formeaza o bariera de protectie. Eliberarea de fluor permite mineralizarea continua a dintelui si ajuta in preventia aparitiei cariilor secundare. Eliberarea ionilor de zinc are un efect antimicrobian si poate de asemenea contracara formarea cariilor secundare.

Expansiune controlata

Spre deosebire de agentii adezivi pe baza de polimeri, chimia avansata din Ionosit Baseliner permite aparitia unei "zone de reactie" la interfata cu dentina. Datorita expansiunii controlate, rezistenta adeziunii are o importana secundara. Golurile create de contractia de polimerizare a materialului compozit sunt umplute datorita expansiunii controlate a Ionosit-ului, fara a se genera tensiuni mecanice la interfata cu dentina.

Proprietati fizice:

Fotopolimerizare in 20 secunde

Grosimea stratului 1mm

Rezistenta la comprimare 130 MPa

Modul elastic 6500 MPa

Rezistenta la intindere 34 MPa

Radio-opacitate 160% Al

Expansiune liniara 1-2%

Mod de prezentare: seringa 1.5g

Disponibil si la seringa de 0.33g

chat Comentarii (0)
Nu sunt opinii ale clientilor in acest moment.